Stötta kvinnors företagande

Jag skulle handla ärtor på ICA

I den vanliga veckohandlingen skulle jag ha ärtor och då var det extrapris på just denna påse – köp 2 och få rabatt! Jag tog två påsar á 150 g. När jag kom hem fick jag se texten på påsen:

  • Våra salladsärtor BEVATTNAR ODLINGAR & Stöttar kvinnors självförsörjning hos mayaindianerna.
  • Frukt och grönsaker är inte bara goda och nyttiga. De kan över förbättra livt. De här salladsärtorna ger många familjer två skördar istället för en. En stor sak i ett av världens fattigaste länder.

På baksidan av påsen fanns mer info:

Salladsärtorna i den här förpackningen stödjer ICAs projekt inom hållbar handel i byn Xetinamet i Guatemala. Trots att de kommer från andra dela av världen. Det är ett sätt för oss att över tiden hjälpa mayaindianerna i projektet att utveckla sitt jordbruk så att de kan ta sig ur fattigdom. Läs mer på www.ica.se/etiskavaror.

Heja ICA!

Jag stödjer givetvis allt som kan gynna fattiga kvinnor att överleva via sina odlingar. Jag hejar givetvis också på alla kvinnor i Sverige som odlar, men här har vi lite bättre villkor!

Jag stödjer kvinnligt företagande

Mitt engagemang för kvinnligt företagande finns här i mitt blogginlägg.

 

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20