Golf

Golf i Spanien 2018

Våren 2018 flyttar jag till Torrevieja i Spanien. Jag kommer att vara aktiv med olika golfaktiviteter och webbportalen BizFinders. Ta kontakt med mig om du har frågor. gunnel.thunstrom@thu.se

Nyköpings GK – Jag är webbredaktör också 2018

Det är ett otroligt stimulerande arbete att vara webbredaktör, men också mycket  tidskrävande. Det finns inte utrymme för semesterledighet och annan frånvaro!  Vi har väldigt många aktiviteter och tävlingar och ALLT ska helst bevakas med både text och foto.

Redo4Golf – Fler kvinnor till golfen

Hösten 2017 startade projektet Redo4Golf med fyra unga flickor. 2018 fortsätter projektet i större skala med mig som projektledare. Vi har värvat mentorer för både kvinnor och ett liknande projekt för män ska också starta. En film från SGF släpps 17 jan 2018 som de filmade hos oss hösten 2017. Filmlänk kommer.

Nyköpings GKs webbredaktion

Jag ingår i klubbens webbredaktion och är webbredaktör sedan 2007 med ansvar för i stort sett all löpande information. Vi uppdaterar ofta flera gånger om dagen på både hemsida,  facebooksida och grupper. Tidningen Golfbladet utsåg oss  till vinnare av bästa webb 2017. 2016 och 2015 kom vi på andra plats av ca 470. Det känns hedrande. Nyköpings GK.

Gunnel Thunström vid damtävling på Nyköpings GK - Fotograf Tomas Kihlman

36-hålsanläggning i Södermanland

2007 började jag arbeta med Nyköpings GKs webbsida. 2014 övergick Nyköpings GK till en ny plattform med en ny designer/webmaster via Tankbar och vi fick en proffsig sida där jag är redaktör. Min uppgift under åren har varit att bevaka det mesta som hänt på golfklubben och skriva och rapportera och även fotografera. På senare år har klubben anlitat proffsfotograf Tomas Kihlman.

Vi är nog den klubb som har flest tävlingar så det har varit mycket att bevaka. Jag tävlar också mycket både ensam och i partävlingar.  Vi har kopplat vår facebook så att bildalbum kan läggas där och sedan länkas in på hemsidan.

_C8A8371 Ostra13Hål 13 på Östra banan är fantastiskt!

Golfaktiviteter

Jag har också haft uppdrag att administrera flera projekt där vi samarbetat med andra klubbar, bl a Go4Golf, ett 8-klubbars samarbete (avslutat). Jag var redaktör för webbsidor och räknade order-of-merit m m. Mycket roliga uppdrag som har gett härliga kontaktnät. Ett annat projekt var GolfLust, men den tävlingen spelades tyvärr bara ett år.

Nyköpings GK – Medlemskommittén

2011 – 2013 var jag ordförande i medlemskommittén. Klubben bildades 1951 och därmed firade vi också vårt 60-årsjubiléum, där medlemskommittén var mycket aktiv. De första två åren var vi två och sista året var jag ensam. Vi byggde upp ett antal självstyrande projektgrupper, som fungerade fantastiskt tack vare många entusiastiska medlemmar. Tyvärr var det ingen som ville ta över uppdraget 2014 när jag tackade för mig. Jag arbetade hela tiden parallellt som webbredaktör och det uppdraget utökades 2014 när vi gick över till ny plattform och ny webbsida.

Aktiviteter/projekt i medlemskommittén

I medlemskommittén startade vi många aktiviteter och dessa lever fortfarande 2017:

 • Kom-igång-golf – En avsatt tid varje vecka där våra nybörjare spelade 9 hål med en handledare. Avslutningstävling arrangerades som lagspel.
 • FredagsÖppet – Vi öppnade upp 9 hål varje fredagseftermiddag 2 tim där alla fick prova och spela gratis. En mycket uppskattad aktivitet som vi troligen är ensamma om i hela Sverige.
 • GolfKompis – Avsatt tid på måndagar för spontangolf för att lära känna andra
 • GolfKompis/SingelGolf följdes upp med en grupp på facebook för att kunna boka och träffas andra tider
 • Vagngrupp – Vi har gratis vagnar och dessa behöver ständig översyn. Det var mycket fixa och skruvande där många var engagerade.
 • Blomgrupp – De arrangerade fint med växter runt klubbhuset och skötte om dessa. De tog också tag i flera ombyggnader och utsmyckningar och gruppen växer.
 • Alla dessa aktiviteter finns kvar men ingår inte längre i någon medlemskommitté

Spanien 2015

Våren 2015 bodde jag i Spanien och var medlem här:

 1. Golf Quara – Består av tre banor – Las Ramblas, Villa Martin och La Finca
 2. Club De Golf El Paraiso – Club utan egen bana
 3. The Members Golf Society
 4. Spanish Golf Federation – blogginlägg
 5. Jag förmedlade golfkurser/grönt kort. Blogginlägg Qoola Qvinnor på golfkurs

FeM@il – Historia

damgolfkjolTack Helen Eklund som påminde om att jag skulle ”berätta om det fantastiska nytänkandet med FeM@il”.

När e-postfunktionen var helt ny, för mycket länge sedan (ca 20 år sedan), skapade jag en golftävling för kvinnor som hette FeM@il – kvinna och mail. Alla golfande kvinnor med e-post kunde vara med. Jag gjorde en hemsida som berättade om allt med nätverket, vilka som var med, tävlingar, resor m m. Tyvärr har jag inte sparat allt, men denna sida finns kvar. FeM@il.

För några år sedan kom Svenska Golfförbundets satsning ”Olympiagolfen” som hade en liknande uppbyggnad. Det var min kontaktperson på golfförbundet som fanns bakom denna tävling och vi hade många givande samtal och han gillade verkligen min idé! Olympiagolfen lades dock ned efter bara en säsong 2014.

_C8A8999_Gunnel_golf

2014 – Höstgolf i oktober på Nyköpings GKs hål 12 Östra banan.

Fotograf Tomas Kihlman

 

Kommentera