Hur få fart på bloggningen?

Blogg – Dagbok?

Är det någon skillnad på blogg och dagbok? Jag började skriva dagbok på nätet 2005  när jag var i Thailand ca 3 månader. Då hade jag nyligen blivit änka och behövde ändra mitt liv. Jag åkte dit ensam med en golfresa och hade öppen biljett hem. Jag använde min hemsida och berättade där vad jag gjorde och jag lade upp mängder med foton. Det var en ganska omständlig process med att skriva allt på en hemsida och sedan lägga in bilder. Jag förberedde så långt jag kunde och gick sedan till ett Internetcafé och laddade upp.

Före Facebooks tid

Jag byggde min hemsida själv från grunden i ett program som blev föråldrat och inte fungerade i mina allt nyare Mac-datorer. Via mitt webbhotell Aitos (som jag har haft sedan starten) fick jag hjälp att spara allt gammalt och överföra till min nya webbsida i WordPress, som jag lade upp 2014. Hjärtligt tack för den hjälpen. Tänk att kunna prata med Samuel, samma ”kille” under alla dessa år när jag behövt hjälp med något. Superservice!

Gamla sidor på min nya webbsida

Här finns länken som jag döpt till Old. Det äldsta inlägget är från 1991 och handlar om en släktträff. Övriga sidor som jag sparat handlar om golf! Jag har alltid hyllat principen att spara/arkivera. Tänk så roligt det är att kunna läsa bakåt vad som hände och vad jag gjorde. Dessvärre är det många projekt som jag inte har dokumenterat som har funnits på egna domäner, som jag avslutat.

Gästbok på hemsida

Att själv tillverka ett skript för en fungerande gästbok var alldeles för krångligt för mig. Jag hittade  Gästbok på nätet som jag länkade till och den gästboken- Gunnel i Thailand lever fortfarande i cybervärlden, men den är stängd för inlägg.

Jag hade flera gästböcker för olika projekt

Blogg var det nya ordet 2010

Jag testade att blogga via wordpress några år på den här adressen – Den avslutades i januari 2011. Föll i glömska helt enkelt.

Bloggutmaning – En ny företeelse

Linda Hernestal da Silva föreläste på Framgångsresan 2015

Linda Hernestal da Silva föreläste på Framgångsresan 2015

Linda Hernestal Da Silva (fb-länk) träffade jag på Qoola Qvinnors Framgångsresa till Opatija, Kroatien i september 2015 och jag lyssnade på hennes föreläsning. Hon är en fena på blogg och aktiviteter runt bloggning.

Jag har nu en blogg på min hemsida med en sammanställning på denna länk www.thu.se/blogg men den är inte länkad till någon portal och är därmed ganska osynlig.

Den här veckan är jag med i Lindas MiniBloggutmaning på 7 dagar, som är en bonus för oss som deltagit i någon av hennes kurser. (Dessvärre hann jag aldrig skriva något under den kursen. Dålig elev med andra ord!) Kolla på Lindas sida Bloggsucce.se om du är sugen på att blogga mer.

Linda Björck (fb-profil) var också med på resan till Kroatien och hon delar med sig av många smarta bloggtips.

Läs mer hur du blir synlig i alla sociala medier på Lindas hemsida Smartbizz.se

Qoola Qvinnor – Framgångsresan 2016

Valkomst_2015_smal

Jag skriver ofta om Qoola Qvinnors Framgångsresa och jag har gjort ett omfattande bloggreportage om Framgångsresan 2015 inför 2016. Läs mitt blogginlägg.

Gunnel Thunström

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20