Jag fick ett gammalt foto

Det kom e-post från en okänd man

Läs om bakrund till detta nedan:

”Jag hittade av en slump hemsidan med information om Inga Palm, Alprosen m m. Mitt namn är Olle Wikström. Jag är född och uppväxt i Ärla. Min far, Arne Wikström, var lärare och sedermera rektor för skolan i Ärla.

Skola på 1930-talet - nu familjevilla
En detalj; det röda huset (som jag har lagt in här) som sägs vara skolan där Inga gick är inte korrekt.

Det är lärarbostaden som avbildats. Jag har bott i huset under hela  min barndom. Skolan, dvs Torsbergs skola – låg alldeles bakom huset och revs någon gång i början av 1970-talet vill jag minnas.

Detta är en bild på skolan som Inga Palm måste ha gått i. Den låg alldeles bakom lärarbostaden. Skolan byggdes 1874. Bilden är hämtad från Ärlaboken som kom ut 1954. (avfotad med Ipad.)

Med vänlig hälsning
Olle Wikström, Stockholm”

Bakgrund

Jag har sparat gammalt material under fliken Old här på min hemsida, som jag skapade sommaren 2014. Där finns länkar till dessa två kusinträffar:

1991 – Kusinträff i Eskilstuna – Släkten Hilma och Oscar Wallerström, Ärla,
2000 – Kusinträff i Eskilstuna – Uppföljning med träff nr två.

Bl a finns denna sida från 2000 när mamma och jag besökte Ärla, utanför Eskilstuna, där vi gick i ”hennes fotspår”.Jag vet att jag tänkte då att det nog var både första och sista gången vi var där! Det stämde. Mamma dog 2006.

Det var alltså den länken som Olle Wikström hittade och tog sig tid att skriva ett brev och skicka ett foto. Tusen tack! Jag blev så överraskad och glad för initiativet.

Den som spar han har!

Eller hon i det här fallet! Det är fler som har tagit kontakt med mig och frågat om släkten eftersom de sökt och hittat namn på dessa sidor. Jag är så glad att jag tog mig tid att sammanställa detta material och framför allt att jag har sparat det. Nu lever ingen i den äldre generationen och många av mina äldsta kusiner lever inte heller. Min mamma var näst yngst i syskonskaran av 12. Jag tillhör också de lyckligt lottade som också ha haft samma e-postadress ända sedan jag startade med e-post (så fort tekniken kom – då jag skaffade domän med tillhörande e-post m m). Tack vare den fungerande e-postadressen har jag kunnat bli nådd!

Släkten efter Frans Oscar och Hilma Sofia Wallerström

Oscar föddes 1882-02-19, född Karlsson. Namnbyte till Wallerström 1943-44. Fotot nedan är på de 11 barnen. Den yngsta en tvilling dog vid 1-års ålder.  Eftersom min mamma bodde hemma när morfar bytte namn fick också hon namnet Wallerström tillsammans med bröderna.

Syskonen

Min mamma Inga är flickan till höger. Den lilla flickan till vänster är moster Lisa. Jag har nu kontakt med hennes barnbarn via Qoola Qvinnor!

Kusinträff 27 maj 2000 i Eskilstuna

Kusiner m fl

Tre äldre, från förra generationen deltog vid kusinträffen 2000. Längst fram mamma Inga Palm, Sigrid, änka efter Nils-Arne och moster Irma. Jag står längst till höger.

1991 – Kusinträff i Eskilstuna – Släkten Hilma och Oscar Wallerström, Ärla,
2000 – Kusinträff i Eskilstuna – Uppföljning med träff nr två.

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20