Succé ville göra en intervju

Succé – I ny skepnad

Succé är en av våra reklamfinansierade tidningar i Nyköpingsområdet. Unga journalisten Sandra, tillika delägare, ringde och frågade om hon fick intervjua mig för en artikel med namn ”Närgånget”. Av någon anledning hade de på redaktionen fastnat för att fråga mig.

Javisst fick hon det. Vi träffades förra veckan och tog en fika i Nyköping. Jag hade inte fått tidningen Succé daterad 25 okt i brevlådan, så jag visste inte vad ”Närgånget” var. Vi fikade på köpcentrat Västerport och där finns det gratisställ med tidningar, men alla var slut. Stor efterfrågan med andra ord! När vi pratade så insåg jag inte hur mycket redaktionell text hon ville få, men jag pratade på. Hon ville veta allt så det tog givetvis en stund att berätta ett helt liv! Fokus var dock på företagande med tillbakablickar.

Innan vi skiljdes åt gick vi till nästa köpcentra, Nyckeln. Där fanns det tidningar så jag tog ett ex med mig hem. Framsidan på tidningen syns som en del på fotot ovan.

Väl hemma läste jag artikeln i det numrets ”Närgånget”. En intervju med ett par,  Therese och Stefan.  Rubriken var ”Ekologisk Camelinaolja kan sätta Björksund på världskartan”. Det var intressant läsning och en nyhet för mig. Oljan innehåller mycket Omega 3 och kan också intressera skönhetsbranschen.

Krönika i tidningen

I numret fanns också en krönika på temat ”Att lyckas i sitt företagande” skriven av en annan Qool Qvinna – Kristina Bähr, barnläkarspecialist, certifierad professionell coach och coachande handledare och driver företaget Exist, som arbetar med att sprida forskning kring hjärnan och ledarskap.

Kristina har också eget förlag Exist Publishing där hon gett ut boken ”Hjärnan i skolan – möt barnen där de är”. En mycket läsvärd bok som jag har köpt av henne. Hon lanserade boken på årets bokmässa.

Julnummer – Utkommer 9 nov

Jag fick veta att artikeln med mig kommer i tidningen 9 nov, som är julnummer. Jag valde att ha egna bilder och fick nu veta att jag också blir ”omslagsflicka”, eller kanske tomtemor??

Tidningen Succé nu

Det var spännande att prata med en ung person, dessutom inte från Nyköping. Hon hade därmed inga egna referenser till det jag berättade. Det var också spännande att få höra hennes historia om hur hon kom till tidningen och blev delägare när den ”återuppstod” i ny skepnad med två kvinnor vid rodret som ansvarig utgivare och journalist, Sandra, kvinnlig säljare och grafisk formgivare plus Anders, tuppen i hönsgården, som är skribent. En klurig man, som bl a skriver ”Kultur med Tegner” i tidningen och som jag träffat i många olika sammanhang!

Tack Sandra för fikat!

Folkets tidning Succé startade 2003 och är regionens äldsta gratistidning.
Tidningen trycks i 44.000 ex i månaden och delas ut till hushåll i Nyköping,
Oxelösund, Enstaberga, Runtuna, Buskhyttan, Bergshammar, Svalsta, Sjösa,
Stigtomta, Tystberga och Nävekvarn.
Tidningen finns även på välbesökta platser i Nyköping och Oxelösund.

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20