Orihuela Trophy – Villamartin

Orihuela Trophy 28 mars, Villamartin

Igår spelade jag denna tävling som var en tävling i 2 klasser. En dam- och en herrklass. Gränsen gick vid hcp 15,6. Det betydde att jag med mina 14,2 (som är mitt hcp i den Spanska Federationen) spelade MEDAL. Det betyder slagtävling. Bollen måste hålas ut. Övriga spelade stabelford = poängbogey. Som vanligt var det några som hade gjort fel och blev diskade.

1kort

Vi var fyra i bollen, två herrar (en tysk och en finländare som pratade svenska) och två damer (Renate, tyska och jag själv). Tyskarna kunde inte så mycket engelska tyvärr så det blev inte så mycket sagt. Det är lite tråkigt, men det är bara att vänja sig.

Det är lätt att förlora ledningen

Det var 132 anmälda men endast 122 dök upp. Fördelningen mellan kvinnor och män vet jag inte, men det var väl som det brukar ca 1/3 kvinnor. Det var shotgunstart och dubbla starter på par 5-hål så ronden tog nästan 6 timmar… Det var svårt att hålla koncentrationen uppe. Jag märkte det på mitt näst sista hål, ett par 3-hål. Jag hade spelat väldigt bra för första gången här i Spanien och där förlorade jag hela tävlingen när jag fick 7 slag. Jag kom in på 74 slag och blev 4a. Min medspelare hade 73 slag och blev 2a, så vi hade en kamp ända till slutet. Jag missade birdie på sista hålet och då vann hon över mig. Vinnaren hade 72 slag. Det var en kvinna från klubben.

bilar Här förbereds det med bilar. Det är helt tillåtet att köra bil för den som vill även på tävling. Det är bara att betala ca 20€. Utsikt från altan mot hål 18. Det var shotgunstart. Nedan finns lite blandade foton som jag tog under tävlingen och efteråt. Som synes hade vi en perfekt solig och varm dag, med lite lätt bris så att det aldrig blev för hett. Vi har inte varit bortskämda med sol här så det blev en härlig dag!

damer_green

gullregn hal13 IMG_5028 IMG_5060 IMG_5061 IMG_5063 IMG_5067vinnare_herrar kindpuss Det är mycket kindpussande här. Här tackar Renate prisutdelaren och det ser mer ut som en puss på munnen, men så blev det inte. Kameran ljuger lite!

publik renate_hansTvå av mina trevliga medspelare. Hans bor på Villamartin vid första hålet, så hans fru kom ut och vinkade när vi gick förbi där!

Villamartins hemsida. Jag har inte lyckats hitta några resultatlistor.

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20