Mer golf….

Sällskapsgolf med män från Litauen

Igår var det en tävling med en organisation på Las Ramblas. Jag  kom 10.30, men då hade första bollen redan gått ut. Det var en 2-boll och hade jag varit där lite tidigare så hade jag kunnat spela i tävlingen som gäst.

Jag satte mig på restaurangen och tänkte skriva, men kollade lite med starttider. Det fanns en 2-boll 12.20 och där jag bokade in mig. Det var två herrar från Litauen som spelade. Deras trevliga fruar gick med och letade boll och var allmänt sällskapliga. De pratade ganska bra engelska.

Eftersom det var tävling med 4-bollar före (ca 40 spelare) så gick det otroligt långsamt. Tre timmar på första nio och inte myckat snabbare på sista. Jag spelade bra första 9 och gjorde mittt bästa resultat hittills, 15 poäng. Det är lätt att tappa koncentrationen och det gjorde jag. Jag var helt slut när vi var klara!

Toppbilden visar ett av de svåra hålen, nr 7. ”Ladies tee” har flyttas framför den ganska breda ravinen eftersom det var alldeles för många damer som inte kom över. Det är ändå ett tufft utslag med ravin på hela högra sidan.

Försök inte springa ifatt din golfvagn

Den ena mannen (ca 60 år) tappade sin golfvagn i nedförsbacke på hål 11 på den asfalterade vägen. Han försökte springa ikapp och halkade med sina för hårda plastdobbar, som inte passar för asfalt. Vagnen stannade mot en sten och hans ben far undan för honom och han faller baklänges och blir liggande. Han slog sig rejält på ena armbågen och förmodligen också på fler ställen. Det tog en stund innan han kunde resa sig och då nämnde han att han hade ”titatiumhöft”. Aj, aj! Det kunde ha gått riktigt illa. Det var strongt av honom att kunna spela färdigt.

IMG_4302

 

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20