Golftävling

Det är inte som hemma!

Tävlingar här i Spanien är inte som hemma! Det finns inga ”klubbtävlingar” som vi är vana vid. Inga seniortävlingar, herrtävling, damtävlingar eller klubbtävlingar på helger osv. Jag hade tur när jag kom hit som direkt blev introducerad i dessa mysterier. Jag gick med i www.clubdegolfelpariso.com och då får jag vara med och tävla. Att sedan reda ut hur detta går till och genomförs så måste man få ”initierad information” om var, när och hur och det har jag nu lyckats med.
IMG_4292

I onsdags var det tävling på Marquesa Golf i Quesada. Jag fick skjuts dit, ca 4 mil, annars hade det inte fungerat. Jag var lottad i sista boll. Från början var vi tre men blev två och norrmannen, som jag skulle spela med, åkte bil. Då åkte ja med honom. Det är helt tillåtet att åka bil på tävling utan läkarintyg i Spanien! Det kändes ganska meningslöst att gå bredvid en som kör bil. Då blir det inte mycket socialgolf. Det kändes också ganska skönt eftersom jag spelat dagen innan. Jag håller på och arbetar upp min kondition!

Jag började perfekt med en bogey och en birdie!!! Resten glömmer jag. Jag håller ju på att spela in mig så jag bryr mig inte så mycket om resultat, det viktiga är att spela och lära känna nya människor.

IMG_4293

Banan är ganska platt. Ser lätt ut, men skenet bedrar! Det är en ”skandinavisk klubb” och det är många skandinaver som spelar och bor där. Det finns många foton på proffset Jimenez (han med cigarren) på klubben, så han har någon koppling dit, men jag vet inte hur.

IMG_4295

IMG_4296

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20