Vad gör man när det inte finns internet?

Vad gör man när det inte finns internet?

När jag åkte till Spanien så var det för att jag skulle kunna arbeta på samma sätt som hemma. Alltså att datorn skulle glöda och fingrarna smattra. Webbsidor, blogginlägg, facebooksidor och grupper skulle administreras och kommuniceras. Wifi fanns i min lägenhet och det var ett mycket viktigt skäl till att jag valde just den. Att behöva börja med installation och sådant fiffel lockade inte.

Javisst fanns det wifi. Den gick några timmar. Sedan några timmar igen. Sedan uppehåll några dagar och sedan gick den en vecka helt perfekt och igår var det dags igen. Ingen Wifi, Inte idag heller och vem vet om morgondagen.

Igår spelade jag golf på dagen och var sysselsatt på annat ställe och upptäckte först på kvällen att jag inte kunde koppla upp mig. Jag kunde inte heller lyssna på musiken på spotify, som jag nu har börjat vänja mig vid att ha. Hemma hade jag aldrig Spotify igång. Där fanns ju så många andra ljudkällor att det inte behövdes fler. Jag har också börjat lyssna på podradio här, men inte heller det fungerar eftersom allt ligger på nätet.

Jag hoppades att felet skulle vara avhjälpt idag. Men inte då!

Det är riktigt kallt här, ca 12 grader i luften, och den som brukar vara i Spanien vet att någon centralvärme knappt finns. AC-maskiner i rummen och extra element är vad som bjuds. Men det är ju verkligen att elda för kråkorna! Springor överallt som släpper ut värmen och kylan är tillbaka lika snabbt. Betongväggar och klinkers överallt förstsärker kylan. Elbolagen tjänar massor av pengar på att folk fryser och eldar för fullt. Elen är dyrare här än i Sverige och tillkommer på hyran. Nu har den dessutom ökat extra eftersom det varit så kallt! När solen kommer fram på altanen, ca 3 timmar, så gäller det att värma upp sig där. Men solen når aldrig in i lägenheten så den värms inte.

Den som ska köpa lägenhet bör förvissa sig om att det är sol hela dagen och kvällen så att solen kan sköta en del av uppvärmningen. På sommaren är alla jalusier uppe för att få värme och på sommaren drar alla för jalusierna för att inte släppa in värmen!

Dessa speciella hus ovan, helt nya, går jag förbi på min promenadväg till golfklubben och de ligger utefter hål 18 på Las Ramblas. Jag undrar hur många bollar de får in i sitt hus och trädgård??

2015-01-22 14.14.49_hal18

Jag går förbi hål 18 (bilden) på min promenad till Golfklubben Las Ramblas.

Kl 15 gick jag till golfklubben där jag direkt hittade uppkoppling i restaurangen. När jag kom var det ganska lite folk. Vid bordet bredvid mig stod en dator med kontakten i eluttaget. Det enda uttag, som jag kunde se, som lämpade sig för laddning. Jag undrade verkligen vem som ägde datorn? Den bara stod där och laddade med uppfällt lock. Efter några timmar kom en kinesiska och skrev några rader, så försvann hon. Mitt batteri började gå mott rött efter ca 3 timmar så jag var verkligen i behov av den där kontakten. Så kom hon igen. Vi log mot varandra och jag frågade om hon pratade engelska. Lite, svarade hon. Jag frågade om jag kunde få låna eluttaget, eftersom hennes maskin ju måste vara fulladdade nu. Jag visade på min nivåmätare. Hon nickade och drog ur kontakten och vi bytte bord. Finemang, nu kunde jag fortsätta jobba.

2015-01-22 18.56.28_matsal

2015-01-22 18.56.20_vin

Dessa foton tog jag en kväll när jag gick till damrummet… Belyst vinbar och matsal! Snyggt!

När klockan var 19 var det fortfarande ganska mycket folk i restaurangen som åt middag, men då tyckte jag det var dags att gå. Jag checkade ut för €4.60, en te och ett glas vitt vin. Det var billig hyra för en varm lokal med wifi i många timmar!

Jag var som tur var välklädd med både tjock tröja och skinnkappa, men jag tog aldrig med några handskar hit, så det var kallt om händerna. Vem trodde att det var ”sverigeväder” här? Det var kolsvart ute.

Detta skrev jag för några dagar sedan. Felet med min wifi är fortfarande inte avhjälpt. Leverantören hittar inte felet….. kanske på måndag!

Nu har jag också hittat rätt hemsidesadress till klubben – inte helt lätt att förstå att de marknadsför sig under denna adress för alla tre banorna.

2015-01-22 14.18.56_hemsida

2015-01-22 14.18.36_offer

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20