Äntligen spel på ”hemmabanan”

Spel på den nya hemmabanan!

Igår hände det som jag väntat på sedan jag kom hit!

På morgonen hade jag nätverksträff 2 med Qoola Qvinnor på golfklubbens restaurang 10-12.

Jag fick efter lunchen frågan om jag ville hänga med ut på banan och visst ville jag det, trots att jag förstod att jag knappt skulle orka efter den efterhängsna förkylningen. Jag hade åkt runt med bil en gång och sett alla backar. De flesta hål kan liknas med vägen till utslaget på 12an Västra, på Nyköpings GK, alltså där herrarna går upp!

Jisses vilka backar överallt och alla lutningar! Det är greenerna som är platta, inget annat!  Det finns asfalterade gångar överallt så det underlättade att välja dessa även om sträckan till bollen blev lite längre. Raviner och röda pinnar (inget vatten) gjorde banan mycket spännande och det gick snabbt åt många bollar. Budskapet innan jag åkte hit var ”ta med många bollar. Det kan gå åt 10-20 på en rond”. På hemmabanan räcker det ofta med en boll!

IMG_4270_3utslag_herrar

Herrarnas utslag på hål 3. Det är över skogen till höger som gäller med förhoppningen att bollen landar och ligger kvar på fairway.

Damerna hade sitt utslag lägre men också där gällde ”över skogen” med hopp om fairway som inte syntes. Jag visste riktningen men slog tyvärr mot den fairway som syns och då rullar bollen ut i en ravin med röda pinnar.

”Bollplockarna” säljer bollar på ett hål 30 bollar € 30. De gör säkert fina affärer!

IMG_4271_korthal

Ett fint korthål

IMG_4272_9_Torrevieja

På hål 9 var det utsikt ända in till Torrevieja och även havet syntes från herrarnas utslag! Damerna hade lite lättare.

Efter ronden var jag helt slut och nu behöver jag några vilodagar innan jag går ut igen! Konditionen var ju inte på topp efter 3,5 mån uppehåll hemma i Sverige och sedan en sjukperiod här som inte förbättrade förutsättningarna.

Spela, spela och spela igen och då blir det ”plättlätt” som barnen brukar säga, att orka hemma i sommar.

IMG_4268_skylt

Skylten på golfklubben som hälsar välkommen.

2015-01-22 14.16.49_klubbhus

Klubbhuset från parkeringen

2015-01-22 14.14.49_hal18

Hål 18 från vägen till klubben

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20