Spela eller inte spela golftävling?

Funktionärsgolfen – Sista tävlingen för säsongen

På Nyköpings GK har vi förmånen att kunna anmäla oss mycket tidigt till alla tävlingar, så jag var anmäld i våras. När tiden närmade sig den 17 oktober blev det lite tidsproblem.

Kvällen innan var det MINO-Gala där Tomas skulle vara fotograf för 3e året i rad och förra året var också jag med. Eftersom MINO-Galan också är en stor ”firmafest” så skulle även barnen dit och det blev problem med barnvakt. Då fick farmor (alltså jag) offra sig och ta hand om två små guldklimpar. Dagen efter var det alltså denna funktionärsgolf som skulle börja kl 9. Med enkel matematik insåg jag att det inte skulle gå att få ihop den logistiken så jag avanmälde mig.

På fredagen kom besked om att tävlingen var framflyttade till kl 10 på grund av förväntad frost. Nu fanns det en liten chans. Jag efteranmälde mig igen på lördagen och fick då veta att starten nog skulle bli mellan 10 och 11. Jag bad om start i en ”andraboll” och nära och hade sådan tur att jag fick start på hål 1. Jag visste ju att jag skulle få supertight med tid. Vanlig ankomst är ca 1 timma före start.

Frukost med barnen

Frukost med barnbarnen, som hade full diskussion med Tomas

Att ha en morgonrutin med småbarn, 3 och 5 år, är något som jag helt vant mig av med så jag planerade mycket god tid för frukost m m och det gick åt.

Barnen levererades till sin dansklass 09.40 på ett gym i Nyköping och där hämtades de upp av föräldrarna. Jag stack direkt och bytte till min bil på Brandholmen och körde till golfklubben. När jag hade ca 6 minuter kvar att köra fick jag telefon att starten skulle bli 10.00! Nu blev det extra bråttom. Jag fick felparkera på klubben. Ut med golfvagn och bag i rasande fart och jag sprang till ettan. Då gick startskottet!

Eftersom jag hade 10 min till min boll skulle starta hann jag hämta scorekort, fixa vatten och få fram pegg m m. Utslaget blev naturligtvis ett av de sämre och de andra inte mycket bättre. Jag började med 5 i på ett par 3-hål. Jag kom igång med spelet på de sista hålen!

Så går det när man stressar till golfen! Det går alltså inte!

Men det fanns en ljusglimt. Jag lyckades vinna närmast hål på hål 7, med 3.32 m. Det hålet är svårt eftersom det omgärdas av vatten, men utslaget satt! Pris en hotellövernattning! På toppbilden var jag nära på hål 13, men någon hade redan kommit närmare!

Kiosken på Västra banan är en knutpunkt och så här såg det ut när vår boll kom in på 9an. Många bilar var det!

Kiosken på Västra banan är en knutpunkt och så här såg det ut när vår boll kom in på 9an. Många bilar var det!

Toppbilden: Fotograf Tomas Kihlman

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20