Stulen telefon

Jag förlorade min telefon i Spanien

Den 10 februari skrev jag detta blogginlägg om att jag blivit av med min telefon och där informerar jag om det viktiga IMEI-numret m m. Läs inlägget

Den 29 april gjorde jag detta inlägg på min privata facebook. Inlägget har fått stor uppmärksamhet med ett 100-tal gilla och väldigt många kommentarer.

Jag skrev så här…

När jag var i Spanien blev jag av med min helt nya iPhone i januari. Jag hade haft funktionen ”hitta din iPhone” inkopplad, men innan jag åkte fick jag hjälp att synka min nya dator och telefon för att allt skulle fungera när jag skulle vara utomlands en längre tid. I efterhand förstod jag att vid den operationen försvann spårfunktionen. Jag visste att jag hade blivit av med telefonen på en bar. Vi var tillbaka dagen efter och frågade men ägaren svor sig fri.

Jag tog då kontakt med Marita Östberg och Tibor Könye (som bl a är sakletare/medium) och jag fick veta att telefonen fanns på baren och att bartendern tagit hand om den!!!

Javisst var det så. Det var bara det att bartendern hade stulit telefonen. Han hade sedan skrutit om detta för kocken och några fler och för någon vecka sedan kom det till barägarens kännedom att min telefon fanns i Bulgarien. Det hade också framkommit att han stulit bl a pengar regelbundet. Barägaren hälsade till mig och bad så mycket om ursäkt! Han var förtvivlad och bartendern får nu sparken efter att ha arbetat där mer än 4 år! Tack Marita och Tibor. Ni hade rätt som vanligt!

Tråden på facebook är fortfarande aktiv och jag väntar på en upplösning om hur detta ska sluta. Jag kommer nog inte att få tillbaka telefonen, men jag är nyfiken om det går att spåra den och att tjuven får sitt straff (eftersom det fanns ganska mycket ”på honom” när polisen nu har börjat forska i den saken). En stulen mobil är nog det minsta han har gjort.

Bilden av telefonen är lånad från Apples sida.

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20