Klubbmästerskap – Golf

Klubbmästerskap i  ”The Members Society” – La Finca, Spanien

Igår var det riktigt blåsigt och kallt och då spelade vi klubbmästerskap på den långa banan La Finca.

Jag hade tur och var lottad med norskan Tove och vi gick. Vi spelade båda i Guldklassen. Äntligen sällskap på damernas tee! Det var ytterligare två damer med i tävlingen i andra bollar. Tove och jag har ganska lika hcp. Vi spelade lika hela tiden, lika med lika dåligt. Vårt resultat blev 86 och Tove vann på sista nio där hon hade ett slag bättre. Det var ingen rond att komma ihåg och ingen av oss gjorde par! Än mindre birdie. Det fanns en rejäl pott att vinna vid birdie på ett par 3-hål.

IMG_5319_herrar

Herrarna i vår boll var engelsmän och åkte bil. De spelade i Silverklassen.

IMG_5320_utsikt

Oj vad det byggs runt golfbanan. Massor av nya hus i funkisstil, så de bryter verkligen av. Det finns också mark för ytterligare en bana på ”andra sidan vägen”. Om den blir av så blir det en riktigt stor anläggning.

IMG_5327_putt
Spelformen var Medal, slagtävling där alla måste håla ut oavsett antal slag. I vår boll var det inga problem, även om det blev alldeles för många slag på några hål, men som vanligt hade inte informationen gått fram till alla. Flera skulle ha diskats, men de hade inga framstående resultat, så det blev ingen större katastrof. En av anledningarna till detta missförstånd är att ibland är spelformen MEDAL, men med tillägg av dubbelpar, alltså 6, 8 resp 10 om någon misslyckas. Det är den spelformen vi i Sverige kalla ”Slaggolf”.

IMG_5324_Tove

La Finca är väldigt kuperad och ganska jobbig att gå i alla backar upp och ned och den är lång!

Klubbmästare

Rapport kommer på hemsidan för ”The members Society”. Det fanns ingen damklass.

IMG_5334_Clubchampion

Hastigt och lustigt blev jag ”fotograf” så här finns de bilder som jag tog för klubbens räkning. Grattis till klubbmästaren (men jag vet inte hans namn). Han hade 74 slag, SHCP 6.

IMG_5333_Gold

Vinnarna 1-4 i Guldklassen.

IMG_5330_Silver

Vinnarna 1-3 i Silverklassen

IMG_5335_closestpin

Närmast pinnen kom dessa + Henning K, som hann försvinna.

Nästa tävling är på onsdag på Las Ramblas och då har Tove och jag bett att få spela i en damboll! Även då är vi fyra anmälda. Då ser vi fram mot sol och värme som äntligen ska komma hit!

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20