Vi vann – Bästboll – La Serena Golf

Vinst – 2-boll bästboll – La Serena Golf

Ny bana och partävling. Det är riktigt roligt att få vinna! Vinsten bestod av var sin greenfee så nu är det bara att ge banan en ny chans! Det ska bli roligt att spela den en gång till. Den var också väldigt ”lättgådd” = platt så den var inte alls jobbig att spela.

Det var valfri partner och jag spelade med Ove Cederberg från Vetlanda.  Han hade 14 slag och jag 17. Ingen av oss hade spelat banan tidigare. Vi hade blivit varnade att det var 16 vattenhål, som slukade bollar och visst var det så. Jag blev av med 5 och Ove med 2! Blåsten hjälpte också till att sprida bollarna.

IMG_5164

De första 9 var ganska lätta tyckte vi sedan blev det svårare eftersom det inte gick att se alla bunkrar och vattenhinder och vi fick båda en svacka, men vi kom igen på slutet. När jag lyckades göra par på hål 18 kändes det som om vi var med i matchen igen.

IMG_5163

Vi hade ett mycket trevligt spelsällskap i Vernon Brown, engelsman, som spelade på 8 slag. Tyvärr kom inte hans partner så han spelade ensam och hade 38 poäng!!! En av spelarna i fältet lottades in som partner till honom och då blev resultatet 39 poäng!  Den lottade partnern hade inte sin bästa dag. De kom trea.

Sverige vann över Norge

Tove_Roger

Norskan Tove Finne Roed bildade lag med norrmannen Roger Nilsen och de gick i bollen före oss. Det visade sig att de också hade 41 poäng, men Ove och jag vann på lägre hcp i matchen Sverige-Norge!

Närmast hålvinnare

Narmast_Hal

Både Ove och Vernon höll sig framme och vann var sitt hål. Vinst var en flaska vodka.

IMG_5162

En vy över banan med boende i bakgrunden. Det är Vernon som är på fairway.

IMG_5165

Efter tävlingen tog vi var sin drink och Ove fick tips om puttgrepp av Vernon, som var en suverän puttare!

Populär bana med Longstay

Eftersom det bor många från Nyköpings GK på longstay på den banan hade jag frågat om några ville vara med i tävlingen, men de hade egen tävling idag. Jag hann vinka till Wivianne och Göran Alm som var på banan innan jag startade.

Några fler foton från dagen

IMG_5160Bollen som startade före oss. Här är herrarna.

IMG_5161OOch här är damen Towe.

IMG_5174.bilarJPGÖvergången till första tee. Det var lite förvillande med att bilarna parkerade mitt i körbanan!

Arrangör var ”The Members Society”. Rapport kommer på länken.

Nästa tävling är söndag 4 april med Club de El Paraiso och då spelar vi på Las Ramblas, som är min ”hemmabana” här i Spanien.

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20