Att gå till en frisör i Spanien

Spännande att gå till en frisör i Spanien

Det sista jag gjorde innan jag åkte hemifrån 8 januari besökte jag min ”frissa” Pernilla Eriksson på Salong Miracel i Oxelösund. Där har jag gått sedan de öppnade. Tiden kom ifatt håret så nu var det dags att hitta en frisör här. Jag hade hoppats att hitta/få tips om någon via Qoola Qvinnors nätverk här i Spanien, (sluten grupp om du vill gå med) men jag hann aldrig söka ordentligt.

På golfbanan Campoamor fanns info om en ambulerande frisör, som brukade komma till ”sin salong” i golfcafeterian. Hon hade sin fasta salong inne i San Miguel. Jag bad om hjälp att boka tid hos henne och det blev på salongen i San Miguel igår 12 feb.

Hur förmedla hur jag ville se ut?

Frisören kunde nästan ingen engelska. Jag kom på att Pernilla hade gjort mig fin i håret i samband med en mannekänguppvisning, som Salong Miracel arrangerade i Oxelösund där jag var konfrensiär. Jag letade fram den här bilden och visade henne!

Gunnel_scen_Oxelosund

Att hon skulle förstå att jag ville ha färg och klippning var inte svårt att förstå, men hon frågade aldrig vilken färg jag ville ha och jag valde bort att försöka förmedla info om slingor. Det skulle bli alldeles för komplicerat. Jag fick färg men inte riktigt den jag ville ha, men man kan inte få allt. Det var tydligen aldrig fråga om att visa mig en karta där jag kunde peka på färgförslag. Det är jag van vid från Sverige och tänkte att så är det, men så var det inte. På Miracel får jag också alltid frågan om jag vill ha kaffe eller te. Inte här!

2015-02-12 18.28.28 Gunnel

Så här blev det. Ganska likt. Hon jobbade som bara den på att föna håret och då stoppade jag henne och plattade till runt öronen. Då förstod hon. Bilden är tagen på Manuela Resto Bar där vi åt efter frisörbesöket.

Jag fick ta några foton

När jag var klar frågade jag om jag fick ta några foton på min frisör och salongen (som jag tyvärr inte vet ännu vad den heter – jag får kolla detta i efterhand.) Det var ok för henne. Frisören på toppbilden var den som klippte mig.

2015-02-12 17.53.32 Frissa

40€ för två timmars behandling. Helt ok! Hon får nytt förtroende när det blir dags nästa gång och då ska jag lägga mig i färgvalet!

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20