Trädgårdsprojekt – Fram kom ett hus

Min förvildade trädgård

Det är lätt att bli hemmablind! Inte hade jag tänkt på att tujorna framför huset hade vuxit så mycket. Vi flyttade in här hösten 2001. Tujorna tuktades av en man som vi anlitade ca 2003 eftersom det syns på bilden t h 2004 att de blivit rundare. Topparna var borta.

Husbilder_Collage 02_04_11_12

Bilderna är tagna 2002, 2004, 2011 och 2012.

Jag hade inte tänkt på att det växte, men andra hade gjort det. Nu när jag kollade lite bakåt hittade jag dessa bilder i collaget ovan och det var roligt att kunna följa förändringen.

1 mars kom det fram ett hus!

2016-03-01 hus 2 tujor borta

Här är två tujor kapade och nu syns det hur höga de var!

Denna djungel gav sig Mattias i kast med

Denna djungel gav sig Mattias i kast med

 

Efter 2005 blev det inget gjort utöver att jag klippte själv runtom varje år, men jag tog inte så mycket. Trädgårdsarbete är inte mitt huvudsakliga intresse och annat tog över. Det blev mer och mer golf och jag började också att arbeta åt golfklubben med mer och mer webbinformation. Det fanns annat att göra än hålla koll på trädgården, utöver gräsklippning m  m.

I slutet av 2015 tog jag kontakt med ett företag i Oxelösund – Mattias Larsson, Mattias Trädgårdstjänst. Jag hade fått en rekommendation om honom. Han kom och tittade och vi gick igenom trädgården och diskuterade vad som behövde göras. Det var mycket!!!

Mattias fixade allt detta på 8 timmar. Jag bidrog till lastningen av allt ris och fick välbehövligt kroppsarbete. Det blev många risvändor! Han fick börja med att hjälpa mig få ned adventsbelysningen som fastnat högt upp i ena tujan. Därefter två fruktträd som tuktades. De fyra stora tujorna sågades ned, två förvuxna ”buxbomsbollar” i rosenrabatten kapades och slutligen lite ansning vid entrén.

Fotodokumentation av trädgårdsförvanlingen

Jag dokumenterade hela första dagen och förvandligen framgår på alla bilderna i detta album på facebook.

4 mars – Ny röjdag

2016-03-01 Hus_frukttrad

Äppelträdet blev av med stora grenar 1 mars.

Vi tog en ny rundvandring på tomten och gick igenom vad som skulle göras. Det var en regnig och allmänt otrevlig dag som blev halv. Mattias tuktade häcken, päronträdet och rosenhagtornsträdet. Själv var jag på affärslunch!

Stubbarna ska bort och och ganska mycket mer på både fram- och baksidan och sedan ska det planteras för nytt. Det är så otroligt skönt att ha fått professionell hjälp med allt detta. Mattias finns här – www.facebook.com/MattiasTradgardstjanst

Tack Mattias för snabbt och fantastiskt bra jobb. Jag följer givetvis upp arbetet med fortlöpande dokumentation.

 

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20