Att bryta sig in……

Det blev golf idag

William, ett av mina barnbarn ville spela golf och vi hade bokat idag. Han är 17 år och går i skolan så det var helgen som gällde, rättare sagt lördagen, eftersom jag redan var bokad på golftävling imorgon söndag. Vi hade starttid 11.40 och han ville ha hämtning i Nyköping. Inga problem jag åkte och hämtade honom i min bil och vi var på klubben i  god tid.

Igår hade det gått ut en meddelande till alla som hade bokat tid idag, som informerade om att det skulle bli frost under natten. Det är förbjudet att spela på golfbanan när det är frost. Gräset bryts av och greener m m blir skadade. Alla som hade bokat tidiga tider hade blivit ”sammansatta” och senarelagda så att det blev 4-bollar. Beskedet var också att alla bollar skulle flyttas framåt, om det var nödvändigt,  alltså med en tidsförskjutning.

När vi kom till banan fick vi beskedet att det var 50 minuter försening på grund av frost och tidsförskjutning. Duktiga Malin arbetade ensam på kansliet och hade haft en svettig morgon med alla som ville ha besked. Hon hade helt enkelt inte haft tid att skriva till mig om denna försening (jag skriver både hemsida och facebook och kan där gå ut med sådana besked). Jag valde att inte ringa och fråga eftersom jag vet att det inte går att svara i telefon när hela receptionen är full av folk!

En försening är inte bara negativ eftersom folk då får tid att nyttja både restaurangen och shopen. Inget ont som inte har något gott med sig!

På helgerna brukar vi ha starters på båda banorna, men idag fanns ingen så här i slutet av säsongen. Jag tog tag i saken och bad Malin köra ut en startlista till Östra banan där vi skulle starta. Med lite trix och fix så fick jag ut folk och kunde krympa 50 min till 20 min!

Spelet flöt bra idag och vi var jämna i bollen. William vann på 34 poäng, trots dåliga utslag, som inte gav honom så bra chanser vid andraslaget. Det var första ronden med nytt lägre hcp. Han berättade att han hade studerat några värdstjärnors träningstips och hade bestämt sig för att hålla ihop humöret. Så gör essen! Får de en dubbelbogey, så är tanken att göra birdie på nästa hål. Alltså bara att fokusera på att ta in tappade slag. Mycket bra tänkt! Jag har spelat i 25 år och vet att det går upp och ned!

Han hade också fått en ny 52 gradig wedge i veckan, som han använde flitigt med framgång. Han är nu taggad att ta tag i golfen igen. Den har gått på sparlåga till förmån för fotbollen.

Jag skjutsade hem William och kom då på att jag inte hade nyckel med mig i och med att jag hade åkt först!!! När jag kom hem gjorde jag ”inbrott” genom att klättra över altanräcket. En inte helt enkel gymnastisk övning!

Ny golf imorgon!!

Gunnel

 

Fotograf Tomas Kihlman
Bild från i somras på mig och William

 

 

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20