Prova-på-golf för damer – Nyköpings GK

Prova-på-golf för damer på rangen

Den här aktiviteten hade vi annonserat under lång tid både i press, facebook, hemsida och personliga kontakter. Just idag stängde vi banorna på grund av 500 mm regn under natten och det blev lite otydligt om damkvällen skulle bli av eller inte. Det blev den!

Träffen började i restaurangen där alla bjöds på fika och smörgås. Klubbchef Gary Cosford hälsade 12 nya som ville prova hjärtligt välkomna. Golfen behöver fler kvinnliga medlemmar och denna träff var ett led i den kampanjen. De som kom ikväll fick också ett värdebevis på 300 kr, som de nu kan lösa in i form av kurs eller träning!

Damkommitténs ordförande Ann-Christine Samuelsson berättade om klubbens damverksamhet. Malin Landehag var kvällens pro och hon berättade om kvällen och hur det går till att ta grönt kort osv. Hon hade också en snabb grundutbildning på rangen med grepp, stans och uppställning. Därefter fick alla slå så mycket de orkade! Det blev många bollar. Till sin hjälp hade Malin bl a Alexandra Lennartsson (proffsspelare på touren) och Anna Erixon, duktig elitspelare.

Glädjande var också att ett 15-tal av klubbens kvinnliga medlemmar ställde upp. Några hade tagit med sig väninnor som ville testa. Andra ställde upp och hjälpte till under kvällen.

Solen kom fram, men det var riktigt stark vind. Bänkarna, på rangen, hade vält av blåsten och en stor del av rangenätet mot hål 18 hade blåst ned. Rangen fylldes med alla damer och övriga som hade kommit för att spela. När det inte gick att spela på banan, eftersom den var stängd, så blev det träning på range och övningsfält istället. Det blev en riktigt lyckad kväll med intensiv träning. Nu hälsar vi alla som deltog hjärtligt välkomna som medlemmar och kursdeltagare hos Malin.

Tack alla som medverkade under kvällen.

Länkar till facebook och grupperna där som deltagarna fick tips om.

Fotograf Tomas Kihlman

_C8A4131 _C8A4142 _C8A4150 _C8A4159 _C8A4174

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20