Golfande barnbarn

Golfande barnbarn på besök

Det var sportlov förra veckan och då gick det att pussla ihop så att barnbarnen Victor och William kom och spelade golf 3 rundor. Jag hade bokat taxi från Alicante Flygplats (€60 enkel resa) med svensktalande Nordisk Taxi i Torrevieja. Allt fungerade perfekt, beställning i god tid, bekräftelse med flightnummer och alla telefonnummer till resenärerna, info om vad de skrev på skylten på flygplatsen + tillägg med ett servicenummer om något skulle fallera.

2015-02-19 11.56.23parkering

Ankomst skulle ske till golfklubben Las Ramblas och jag satt och väntade först på altanen och gick sedan ner på gatan. Här blev det ett misstag. Taxin släppte av dem vid min bostad (till höger uppe på bilden). Inte förrän Taxin åkt reagerade William på att de var på fel ställe. Tur att de var unga och att någon på gatan kunde anvisa var golfklubben låg. De gick med sitt handbagage och ett golffodral med 2 bagar. En promenad på ca 10 minuter.

2015-02-19 13.12.40mat

När de kom var de superhungriga. Uppgång vid 5-tiden och ankomst ca 13.00. Las Ramblas har god mat och spagetti nu var helt rätt.

2015-02-19 10.30.17matlada

Jag hade planerat golfmat till banan åt oss alla, men den föll inte så väl på läppen, så den fick jag sedan äta själv senare. Jo bananer och smörgås slank ner under golfdagarna. Det finns inga kiosker här som vi är vana vid i Sverige. Det är inte heller något stopp mellan hål 9 och 10. Svenskar här får en extra påminnelse vid start om att det inte är tillåtet med stopp. En låda med avocado, ägg, ost och någon frukt är utmärkt golfmat!

2015-02-19 14.03.51svingW

Det svingades sedan för fullt. Efter ca 3 månaders uppehåll och inte ens en boll på rangen blev det en härlig utmaning. Första tee ligger väldigt högt på denna kuperade bana. Här är det William Björkqvist som laddar vid första utslaget.

2015-02-20 12.20.14birdieW

Hål 5 på Las Ramblas blev lite extra. Det är ett par 4 och det är massor av träd och bunkrar som ”ligger ivägen”. Hur bollen kom på green på utslaget är det ingen som vet, men den låg där. Det blev en birdie!

Kusinerna hade givetvis både birdiekamp och resultatkamp. Victor tyckte att det låg hus alldeles för nära och han fick hålla igen ganska mycket. William var svårslagen med 36 p dag 2 på Las Ramblas (3 birdies) och 40 p dag 3 på Campoamor. Nu pratade denna fotbollskille om att kanske börja satsa på golf!

 

mat_Manuela

Efter all golf så var det viktigt med middag på kvällarna så det blev olika restauranger. Killarna hann också med två vändor på Zenia stora köpcenter och vi fixade ett barhäng sista kvällen i det närbelägna centret.

 

2015-02-22 08.56.27taxi

Som tur var hämtade taxin killarna vid hemresan vid rätt hus så de kom iväg som planerat kl 09.00. De flög SAS hem så det blev ankomst via Arlanda och sedan hämtning i Södertälje! Ett bagage råkade försvinna på Arlanda, men det kom hem lite senare så allt var frid och fröjd.

Tack för intensiva och roliga dagar, men 3 dagar golf i rad, som sedan blev 4 är inte rikgit min melodi. Himmel så trött jag var och det blev vilodag!

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20