Golf med tyskarna

Golf med tyskarna 8 feb – Villa Martin

Här i Spanien har jag blivit mycket väl mottagen när det gäller golfspel med olika societies osv. Golfen här är inte som hemma att det är klubbtävlingar för olika kategorier olika dagar och för alla på helger. Här går spelarna med i olika grupperingar och kan bjuda in gäster. Då är jag tacksam gäst.

I söndags var det alltså första gången som jag var inbjuden till den tyska gruppen. Min skoltyska är inte uppdaterad, men medspelarna kunde lite engelska och den svensk som bjudit in mig spelade i min boll så det gick utmärkt.

IMG_9120skylt

Privat buggy med kul skylt!

Spelform ”vals”

Spelformen var lag med någon titel som handlade om vals, alltså tretakt. I Sverige spelar vi den formen som 6+6+6. Här var det en score på hål 1, två scorer på hål 2 och tre scorer på hål 3 osv. I Sverige spelar vi en på första sex, två på andra sex och tre på sista sex hålen. Kul spelform!

IMG_9121damer

Det var fyra bollar som väntade på ett korthål. Då blev det tid till prat. Det var många par som spelade och därmed många damer.

Nervös medspelare

Det var ytterligare en dam i bollen, från Österrike. Hon hade 41 slag. Hon hade tagit grönt kort utomlands någonstans och hade bara spelat två år. Jag förstod att hon var nervös och vi pratade lite om det så jag tror att hon slappnade av. Hon hade utmärkta utslag och fairwayslag, men som alltid för nybörjare, så körde det ihop sig runt green.

Happy Hour

Vi var näst sista boll så när vi kom in vid 18-tiden satt de flesta redan vid långbordet med sina vinflaskor. Det var Happy Hour, så alla köpte två flaskor för en!!

IMG_9125langbord

Resultatet blev uselt i vår boll, men det spelade ingen roll. Vi hade en trevlig dag tillsammans på banan.

Tävlingsledningen

Tävlingsledningen

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20