Golfnyttan i samhället

Golfnyttan i samhället

Att golf är nyttigt vet ”alla” men vi kanske inte vet varför! Många av oss tycker bara att golf är den bästa och roligaste sporten! I den studie som redovisas nedan visas att

  • Redan 20 min rask promenad om dagen ger kraftigt minskad risk för förtida död!

Vi golfare går 4-5 timmar eller mer varje rond ca 1-7 ggr i veckan! Tacka för att golfare lever 5 år längre än andra, som en annan studie visade för några år sedan.

Gå med i gruppen ”Golfnyttan i samhället” på facebook där vi på Nyköpings Golfklubb är aktiva. Alla kan vara med det är bara att ”gå med i gruppen”.

Vad gör vi på Nyköpings GK för att få ”Golfnytta”?

Ta med någon till:

Klubbor finna att låna gratis. Vi räknar med att kunna öka utbudet på klubbor/set i år.

Detta ovan ingår i vår rekryteringskampanj och är några exempel. Därtill kommer alla våra veckotävlingar för olika målgrupper när spelaren vill delta i tävling m m.


Gruppens programförklaring

”I Golfsverige finns ett ökat behov att stärka relationer med lokala beslutsfattare, media, samt det lokala förenings- och näringslivet för att skapa nya samarbeten. Därför har Svenska Golfförbundet startat projektet med namnet ”Golfnyttan i samhället”.

Syftet med dessa samarbeten är att synliggöra den samhällsnytta golfen genererar, främst lokalt. En ökad uppmärksamhet som i sin tur ska leda till nya intäkter, minskade (delade) kostnader, samt en ökad legitimitet för golfklubbarna.”

Avdelningen för Hälsa och friskvård fortsätter under 2015 att dela med sig av argument och uppslag. Gör så du också!

Läs denna nya rapport publicerad i Svenska Dagbladet 2015-01-14 –  Se utdrag nedan:

Fysisk passivitet dubbelt så farligt som fetma

En stillasittande livsstil orsakar dubbelt så många förtida dödsfall som fetma, visar den största europeiska studien hittills om sambandet mellan motion och hälsa. Redan 20 minuters rask promenad om dagen ger kraftigt minskad risk.

Det handlar om att att gå i vanlig gångtakt 20 minuter per dag.

Det visar en europeisk studie som följt 334 161 människor i tio länder under 12 år. Studien är den klart största i sitt slag i Europa och en av de största hittills i världen.

Läs hela rapporten i SvD

———
Toppbilden visar fotograf Tomas Kihlman på väg ner från hål 12 på Västra banan. När han fotograferar går han mycket mer än alla andra för att hinna både fota och spela under en rond.

Foto Gunnel Thunström

Den här artikeln skrev jag till Nyköpings GKs hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20