Kuling i Las Palmas

Det har varit blåsigt här i Las Palmas men i lördagsnatt nåddes nog kulmen när det friskade i extra, det åskade och vattnet slog upp på strandpromenaden. Mitt hotell ligger inte i vindögat så jag märkte inte så mycket, men när städerskan hade ställt in balkongmöblerna igår kväll förstod jag att något var på gång.

Imorse när jag som vanligt promenerade till kurshotellet så noterade jag att det mycket fina konstverket som fanns på stranden när jag kom, nu var raserad av vatten. Riktigt tråkigt för konstnären. Inga vandaler utan vatten hade förstört hans verk. Det är givetvis badförbud och det finns vakter som ser till att folk inte går ner på stranden.

Några som gillar blåst är vindsurfare och de som surfar med hjälp av en ”skärm”. Oj vad de körde. Det var otroligt imponerande att titta på de skickliga killarna.

Kursen slutade igår, men några deltagare hade sen avresa. Annelie ville gärna äta lunch så vi gick en sväng på ”hotellgatan” parallellt med stranden, för där blåste det för mycket. Vi kom fram till ett litet torg där det gick att sitta ute i solen utan att blåsa bort. Vi fick en jättetrevlig lunch med god mat och vin och hann dryfta både ditten och datten. Hon lovade att jag skulle få hennes första bok när den blev klar. Hon har bara inte kommit igång att skriva den ännu.

När jag blev ensam så bestämde jag mig för att trotsa blåsten och gå åt andra hållet på strandpromenaden. Bort mot det fina koncerthuset som vi har sett på avstånd. Det tog en dryg timma och det var fler än jag som passade på att titta på hur vattnet forsade.  Sedan embarkerade jag mig i en av de invanda fåtöljerna i baren på Hotell Astoria och skrev blogginlägg och skypade och surfade runt lite.

Det har hänt en del under kursen för min del och det blev mycket att tänka på. Det blir spännande förändringar och sådana är alltid roliga att ta tag i. Nedan finns lite bilder från dagens lunch och promenad.

(detta skrev jag i lördags men kunde inte ladda igår)

IMG_3911_avskedslunch_Annelie

IMG_3913_mat

IMG_3906hav IMG_3921 IMG_3920 IMG_3919 IMG_3918 IMG_3917

Kommentarer

Kommentarer

Please like & share:
20